< div id=”header ”>< / div>

söndag 7 november 2010

Dags för språkrör som har tid med VERKLIGHETEN och FRAMTIDEN!

Inom kort har miljöpartiet riks valberedning kallat till diskussion och rådslag om vilka som ska bli språkör i miljöpartiet. Att det är "självklart" att det blir Mikaela Valtersson och Gustaf Fridolin är väl självklart? Säkert två mycket skickliga efterträdare till Peter Eriksson och Maria Wefterstrand men vad blir de för språkrör?

Jag misstänker att de blir riksdagsgruppens språkrör. De har sin huvudsakliga sysselsättning där och Peyter och Maria sitter kvar där så de håller nog kontakten med de nya språkrören så de får råd. Vi har även en partisekreterare som ska väljas då Agneta Börjesson blivit riksdagsman och inte kommer att väljas om.

Ja just det hur går dubbla funktioner ihop som språkrör och partisekreterare och riksdagsledamöter. Inte bra tror jag. Vår riksdagsledamot i Halland heter Agneta Börjesson och har väl inte tid med oss i vår valkrets nu. Hon är fortfarande partisekreterare för miljöpartiet. Hur står det still med språkrören? Ja trots två språkrör har både Peter och Maria synts till i Halland men överlåtit tidigare till Agneta "att ta hand om medlemmarna".


Halland är för övrigt inget intressant grönt fokusområde då det är stabilt borgerligt och "stör tänkandet i rikspolitiken" där det helst ska se "rödgrönt" ut eller i varje fall en övervikt åt det hålet. Det blir mycket tufft för nästa kombination språkrör och partisekreterare. De måste ägna mer tid åt medlemmarna och därvid mer av enkäter. rådslag ,medlemsomröstningar, hur aktivera medlemskåren i deltagande i partiet (alla är inte överaktiva region- och lokalpolitiker) ,informationsbesök (videokonferens?) annars lär de bli kortvariga och vara riksdagsgruppens språkrör och funktionärer. Läs för övrigt denna artikel då det är mer av framtidsfrågor som krävs än dagspolitik.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är väl då extra viktigt att välja personer som inte är uppväxta i storstadsområden? Stockholm och Göteborg är viktiga platser, men de har tillräckligt med representanter ändå. Fridolin är ex. från en mindre ort, vilket jag tror är bra. Hoppas att även det kvinnliga språkröret och partisekreteraren blir två personer som inte är från huvudstaden. Det underlättar garanterat i arbetet. Finns det några halländska kandidater?