< div id=”header ”>< / div>

måndag 8 november 2010

MP i ny region mellan två större regioner

Miljöpartiet i Halland har utvecklats till ett stabilt maktparti i landstinget/regionen I årets val blev två ledamöter direktkryssade i SINA valkretsar medan de två andra hängde med på grund av enhetslistan där jag var placerad som nr 19. I dagarna är det landstings/regionmöte och den "innersta kretsen" har hemlighetsmakeri och säger att alla får vänta till presskonferenser för att få reda på något. Medlemspåverkan göre sig icke besvär. Mp i Halland har sedan 16 år ett etablerat förhållande med alliansen och vinner inte rikspartiet MP Halland tror jag aldrig det kan bli "rödgrönt" i riksdagen snarare blågrönt.


Norr om oss ligger VÄSTRA GÖTALAND där det påstås bli rödgrön regionröra sedan det tio år gamla styret S+C+FP ersatts med S+Mp+V+Sjukvårdspartiet i minoritet. Annars talar Göran Hådéns blogg om "rödgrön triumf i Västra Götaland". Hade det inte varit för MP i Kungsbacka hade jag varit "västgöte" i Varberg nu. Det var nämligen de som avgjorde frågan om regionsindelning en gång i tiden då frågan var het.

Skåne där MP sedan 2006 "tack vare SD" ingått i samma gruppering Alliansen som MP i Halland har partiet stärkt sin position. Det är visserligen lika stabilt rödgrönt i Malmö om inte stabilare men det tycks fungera med blågrönt på regionnivå. Möjligen är det så att ju större orter desto lättare för rödgrönt men det gäller inte i Halmstad där Alliansen välvilligt lurade över miljöpartiet till blågrönt med hänvisning till det goda samarbetet i landstinget trots att det sjöngs allsång med rödgrönt bara någon månad före valet i residenskommunen i Halland.

Inga kommentarer: