< div id=”header ”>< / div>

lördag 25 september 2010

Varbergspolitiken är stabil utom hos oppositionen!

Har väntat med att blogga om våra förhållanden lokalt då jag är en del i valkarusellen här. Senast idag i HN Kardemark och Ringborg utkryssade som om jag suttit fullmäktige nu. Det var 12 år sedan senast men det tror de väl inte då jag skriver som en sittande politiker.

Lokalt har Alliansen egen majoritet. Dvs de kan fortsätta som förut utan att fråga andra om lov. Dilemmat är att M nu är betydligt större än C och förhållandet mellan de partierna är 18 - 7 i mandat men stora nog att själva göra upp om de viktiga ordförandeposterna som tidigare.FP behöll sina 4 mandat och KD tappade som väntat ett och stannade på 2 mandat och dessutom kryssades oldtimern Kardemark bort och ersattes av debattflitiga Kerstin Hurtig.

Oppositionen kan betraktas som dels S som behöll sina 20 mandat och dels övriga. I övriga finns ett fördubblat miljöparti med 4 mandat samt V, SPI och SD. Den enda som återstår av MP:s gamla grupp är Stefan Edlund som får fullt jobb att organisera kf-gruppen då Marinette Edlund inte lyckades behålla sin plats. In kommer tre nya som inte har erfarenhet att plöja kf-handlingar. Övriga partier lämnar jag därhän att bedöma i nuläget.

Miljöpartiet har en intressant position att försöka skapa en tredje kraft. Förra mandatperioden misslyckadres man att åstadkomma ett rödgrönt samarbete och jag anser det alltför spretigt att ingå i alliansen men osvuret är bäst. Men jag fick inga signaler till understöd när jag "inte trodde på rödgrönt" och assistans när jag attackerades från vänsterhåll. Neutraliteten skulle hållas fram till valdagen.

2 kommentarer:

JT sa...

De Gröna ska bli bättre på att slussa in nya krafter på stolarna. Det räcker inte att vara bäst. Utan grundutbildning blir det för jobbigt för nya att hantera en stol i Kf eller Ks – eller Bn vill jag tillägga. Mer nya medlemmar och mer dialog med dessa och tidigare aktiva. Annars kan ett succéval bli en KATASTROF!

JT sa...

De Gröna ska bli bättre på att slussa in nya krafter på stolarna. Det räcker inte att vara bäst. Utan grundutbildning blir det för jobbigt för nya att hantera en stol i Kf eller Ks – eller Bn och andra nämnder vill jag tillägga. Mer nya medlemmar och mer dialog med dessa och tidigare aktiva. Annars kan ett succéval bli en KATASTROF!