< div id=”header ”>< / div>

onsdag 29 september 2010

Alliansens opinionsstöd tär på rödgrönt!

Att Fredrik Reinfeldt har svenska folkets stöd kan vi konstatera efter valet att bilda en alliansregering i minoritet. Svårare är det att utläsa de rödgröna partiernas roll.

Men ganska klart är att samarbetet med S och MP tycks fortsätta i någon form med V som en svagare länk. Att Alliansen kallar Mona Sahlin och Maria Wetterstrand till samtal är inte förvånande. Dels är det de partier som dessa representerar som alliansen bör göra uppgörelser med och att hålla Lars Ohly utanför står väl ganska klart. Då Vänsterpartiet har en svagare ställning nu än före valet.

Se Aftonbladet här och här, DN här och här, Expressen här, SvD här och här Läs även Thomas Böllmarks blogg här


1 kommentar:

Razmatazuz sa...

Och KD då? De är ju lika svaga som Vänsterpartiet. Antagligen så är de ännu svagare då hela 33 % av de som röstade på KD säger sig vara taktikröstande moderater!

Borde då inte Kd lämnas utanför förhandlingar också?

Vad är anledningen till att Vänsterpartiet skulle lämnas utanför förhandlingar om integrations- och asylpolitik - dvs. ett av Vänsterpartiets absolut starkaste områden?!

Förhandlingar som rör ekonomi och näringslivsfrågor är naturligtvis omöjlig för både de borgerliga och vänsterpartiet, men i integrationsfrågor borde man bjuda in alla demokratiska partier till samtal.

Det är ruskigt obehagligt att höra till och med ministrar jämföra Lars Ohly med Jimmie Åkesson - ministrar som en gång i tiden jublade över Pinochets maktövertagande i Chile och mordet på Salvador Allende...