< div id=”header ”>< / div>

måndag 18 januari 2010

Rödgrönt experiment på riks i tider med manlig hegemoni i lokala ankdammar!

Mycket är fokuserat till dels alliansen som sitter i regering med M, FP, C och KD och den rödgröna alliansen som enligt Per Gahrton ses som ett experiment utifrån den gröna ideologin. I den är miljöpartiet bildat som protest mot höger och vänster.

I Varberg där jag verkar hade centern ledartröjan från 1971 då kommunslagningen skedde och till 1994 då S fick förmånen på grund av MP att ta på sig västen. 1998 tog M över och har haft på sig en blå tröja sedan dess. Sedan 2006 har Alliansen egen majoritet sedan SPI inte behövs men M är ohotat som ledande regeringsparti.

Det har inte skett mycket under åren och något NYTT är svårt att se vad som inte prövats förut. Som mp-ledamot har jag deltagit tilsammans med Alliansen i majoritet då Ny Demokrati kom in 1991 och S,MP och V valperioden efter.

Jag konstaterar att partierna till vänster och Folkpartiet anammar varvade listor medan M, C, SD och SPI har ett överskott på män. KD fick sin inkryssad sist men är för varning men har en konservativ väljarkår som inte följer partiet riktigt.
 I detta skedet har jag i en insändare påtalat att Varberg har 9 manliga gruppledare, två manliga kommunråd som gaddar sig samman och 1 manlig kommunfullmäktigeordförande. Detta gäller samtliga partier och då finns alltså ett tyst samförstånd att Varberg är männens kommun. Jag hoppas det blir ändring i den lokala ankdammen Kvack-Kvack som inte bara finns i Varberg utan lite varstans.

1 kommentar:

Johan sa...

Hej Ringborg!

Kontakta Linnea Engström vår jämställdhets samordnare på ,om du inte redan gjort det och be henne komma ner till er. Hon kan hålla fördrag och kurser om allt ifrån Härskartekniker till konkreta stödintrument för god jämställdhets utveckling. Du är väl jämställdhets ambassadör redan. Om inte anmäl dig till henne.

Jämställdhet = Demokrati och vise versa.

Johan S.