< div id=”header ”>< / div>

onsdag 20 januari 2010

Mp vill vara med i styret av en hållbar utveckling i och genom Varberg!

Jag bor i en av västkustens metropoler Varberg som berörs av nyheter varje dag och då gäller det inte bara Ringhals som är aktuellt då och då. Miljöpartister är engagerade i mer än energiomställningar för ett hållbart samhälle. En annan brytpunkt finns i hamnen som gränsar till Getteröns fågelreservat som gränsar till ett flygfält som är vägen ut till Getteröns populära område med fritidsbebyggelse och bad. Miljöintressen står därvid i konflikt med exploateringsintressen.

En annan fråga som berör en hamnutbyggnad är naturligtvis transporter där järnvägsfrågan diskuterats i åratal lokalt och som är aktuell på riksnivå också. Det finns stickspår till hamnen anknytning tilll Borås via Viskadalsbanan men vi har inte fått lösningar på godsterminaler , resecentrat och dubbelspåret i kommunen än. Nu finns stöd från både Region Västra Götaland och Region Halland om delfinansiering. Att klimatfrågan har betydelse kanske underlättar igångsättandet.

Miljöpartiet gjorde bra ifrån sig i EU-valet genom sitn närhet till Västerhavet och även om inte EU-valet är samma som ett "vanligt val" finns goda förutsättningar att partiet inte vill sitta jolle bakom något block när de stora frågorna diskuteras. MP vill nog vara dragloket som kör vagnarna också.

Inga kommentarer: