< div id=”header ”>< / div>

måndag 24 augusti 2009

Vilsenhet i opinionen!

Efter sommarens Eu-val presenteras nu opinionsiffror på löpande band. Av dem kan utläsas att miljöpartiet håller ovanligt höga opinionsiffror men att det s.k. rödgröna blocket inte gör det. I vissa mätningar ligger Sverigedemokraterna bra till och klarar spärren. Moderaterna håller en hög nivå medan de andra borgerliga partierna svajar fram och tillbaka.
Miljöpartiet har därför stora förväntningar att förnya i politiken med nya krafter i de politiska församlingarna. Ett skadeskjutet men välorganiserat socialdemokratiskt parti framstår som den naturliga samarbetspartnern. Det hänger mycket på vad som händer under S-kongressen hur detta samarbete ska gestalta sig.
Alliansen är mer samlad än någonsin men kanske får ompröva sin ställning att inte vara ensamma i majoritet. I Halland finns ett gediget femparti-samarbete i landstinget där miljöpartiet ingår.
Lokalt är frågan mer öppen hur det kommer att se ut. Spärrarna är lägre och åsiktskillnaderna är överkomliga. Det hänger mycket på vilka lokala frågor som kommer att dominera. Det finns all anledning att hålla alla dörrar öppna lokalt även om politiken domineras av frågor på riksnivå. Det är lång tid till valet. Nästan ett år.

Inga kommentarer: