< div id=”header ”>< / div>

fredag 21 augusti 2009

Den demokratiska svininfluensan!

För ett halvår sedan nåddes vi av orosrapporter från MEXICO där en influensa gjorde att alla på gatorna sprang omkring med munskydd. Ingen visste då dess förlopp mer än att det varnades för att resa dit och att människor som varit där skulle sättas i karantän och att dödsfall hade registrerats på grund av influensan.
För några månader sedan hade influensan av samma typ kallad svininfluensan fått utbredning i STORBRITTANIEN i Europa med följdorsaker och oro. Inget annat land i Europa har varit så hårt drabbat som detta ö-rike. Under semestrarna har svenska myndigheter lagt upp beredskap inför hösten hur vi ska klara PANDEMIN som är ett begrepp hur sjukdomen sprider sig lavinartat i jordens alla hörn och skördar offer.
På politikernivå görs utspel att alla ska kunna vaccinera sig gratis då en kostnad på 2 MILJARDER redan lagts ut för beställningar av vaccinet och nu börjar människor komma tillbaka till jobbet, skolorna börjar och viktiga samhällsfunktioner riskerar att lamslås. Problemet är att vaccinet är inte klart före om en månad, ej testat och det sägs vara FRIVILLIGT.
Ankdammen SVERIGE sätter igång i landsting och kommuner inför denna stora åtgärd som kostat pengar, kommer att kosta pengar och dessutom ska vara frivillig. Den demokratiska svininfluensan som kostat pengar och liv, kommer iaf att kosta mer pengar någonstans och dessutom vara ett frivilligt åtagande. Ska ge en tanke åt befolkningen i Dafur som inte heller har det så lätt!

Inga kommentarer: