< div id=”header ”>< / div>

fredag 27 september 2024

Mikael Bonde - budgetens vågmästare i Varberg ?


 Om det otroliga händer att S-C-V-24:7 lyckas ena sig kring en oppositionsbudget så blir Varbergspartiet vågmästare och avgör budgeten. Det visade sig senast i kommunfullmäktige då S höll på att få igenom en motion att bygga en frititidsgård i de södra stadsdelarna i Varberg. Det hängde på Varbergspartiet röster där omröstningen slutade med 31-30 för avslag att utreda detta.

Varbergspartiets hjärtefrågor är annars att värna kulturfastigheter att värna det genuina Varbergs DNA. Mikael Bonde har en roll i bygggnadsnämnden där inga beslut slipper igenom hans argusögon och Håkan Cullberg kollegan i kommunfullmäktige fd arkitekt ser till att gestalningar blir i hanterlig skala.

Men förutom detta återstår vad Varbergspartiet står i vanliga kärnfrågor? De lär kunna pressa Varbergsalliansen till stordåd för att pressa igenom något de själva vill.

Det närmar sig snart för ny budget och ekonomin är stram. Det gäller att prioritera rätt mellan de fem partier som kan garantera majoritet i Varbergs styre som är det enda där SD är med i styret och jag själv är delaktig.

Inga kommentarer: