< div id=”header ”>< / div>

onsdag 18 september 2024

Marknadsför mötesplats Rosenfred


 Jag har detta inom gångavstånd hemifrån och förstått att där pågår aktiviteter oklart vad , för vem och när?

Hörde fullmäktigedebatten om att det finns behov av en ungdomsgård på Sörse i Varberg trots att kultur och fritid redan skulle utreda frågan. Jag var själv delaktig 2015 i dåvarande kultur och fritidsnämnd när vi tvingades lägga ner ungdomsgården på Sörse och skulle satsa på Mötesplats Rosenfred.

Nästan tio år har gått och både människor och befolkning utvecklas med olika intressen och behov. Själv är jag uppvuxen med scoutrörelsen andra med profilerade ungdomsgårdar kanske med fokus i musikintresset. Varje generation har nya frågor som kräver nya svar.

En mötesplats bör vara något som lockar olika grupper och med möjligheter. Det krävs mer fantasi än att kallas brottsförebyggande då ungdomar alltid varit intresserade av bus och lite spänning.

Det kan vara att stimulera olika intressen, gemenskapande, skapande inte bara tidsfördriv. Stela öppettider kan hämma och för mycket styrt ovan hämmar också.

Möjligen finns ett kommande behov av mötesplats i de södra delarna men viktigt att göra något vettigt i det som redan finns t.ex. Mötesplats Rosenfred.

Inga kommentarer: