< div id=”header ”>< / div>

torsdag 11 april 2024

Varbergspartiets krav på sadeltak i Västerport fick inte gehör


Varbergspartiet fick en kort seger då de fick Varbergsalliansen med sig att utreda fler sadeltak och sänka höjden på hotellet på Västerport. Nu finner kommunens tjänstemännen inget lagstöd för detta och vill inte bryta ingångna avtal då det varit markanvisningstävling.

Varbergspartiet sitter inte i kommunstyrelsen men har ordinarie plats i byggnadsnämnden. Där har VP all möjlighet att påverka ihop med Varbergsalliansen då det är en myndighetsnämnd. 

Varbergspartiet har lagt sin profil där och får stort utrymme. Vad gäller Västerport har mark- och miljööverdomstolen  faststställt detaljplan etapp 1 efter överklagande och tragglande i politiska instanser så mycket går inte att göra i efterhand.

Jag satt själv i kommunstyrelsen på 90-talet när Västerport skulle ingå i en del av ”rutnätsstaden” och kunde växa mot havet. Vad gäller att kunna ändra är väl främst hotelldelen som är väldigt konjunkturkänslig och som tillkommit sent i planerna på Västerport. Det andra går inte att göra mycket  åt.

Allt har inte med arkitektur att göra utan främst ekonomin att omvandla ett gammalt hamnområde till bostäder  och annan verksamhet. Det är inte meningen att kommunens skattebetalare ska stå för notan.

Inga kommentarer: