< div id=”header ”>< / div>

torsdag 15 februari 2024

Vem vinner matchen om hyreshöjningar hos Varbergs bostad?


 Varbergs bostad har gått ut med ett bud om att höja hyran med 9,5%. Partiet 24/7 har svarat med en motion till kommunfullmäktige om att stoppa höjningen tills deras motion är avgjord av kf.

En liknande motion lämnades förra året och tvisten om hyreshöjningar fick avgöras av hyresnämnden då lokala förhandlingarna strandade mellan hyresgästföreningen och Varbergs Bostad som är ett kommunalt bostadsbolag.

Själv bodde jag 38 år hos VBAB och som politiker omvandlade det från stiftelse till kommunalt bolag.Jag kan se det från ett längre perspektiv. Jag ser VBAB som ett välskött bolag men de har inte monopol på bostadsmarknaden i Varberg. 

24:7 lär inte få igenom sin motion om hyresstopp återstår hur höga hyreshöjningar det blir? Om 24:7 vill ha igenom sina krav lär skattebetalarna stå för notan för någonstans måste kostnader tas. Jag föredrar att förbättra villkoren för undersköterskorna i kommunen  än subventionera boende hos VBAB där  ändå grupper  är skyddade.24:7 verkar inte hört talas om bostadsbidrag och bostadstillägg. 

Inga kommentarer: