< div id=”header ”>< / div>

torsdag 11 maj 2023

Mål och inriktning i Varbergs kommun


Kommunfullmäktige i Varberg kommer att ta mål och inriktningsmål som kommer att gälla över nästa mandatperiod vilket kräver en bred majoritet för att antas. 

Ett samhälle för alla 

” I Varberg känner vi hög tillit till varandra och till kommunens verksamheter. Vi upplever en stark social sammanhållning och känner oss trygga. Kommunens alla verksamheter arbetar för att minska utanförskap och stötta civilsamhället. Två grundpelare i arbetet är inkludering och jämställdhet.

Att alla invånare i alla delar av Varberg har de bästa möjliga förutsättningarna för att skapa ett gott liv är grundläggande för kommunens samtliga verksamheter. Vi erbjuder goda möjligheter till kontakt och dialog med politiker och tjänstepersoner. På så sätt blir det tydligt hur man som invånare i Varberg genom hela livet – inte minst som barn och ungdom – kan vara delaktig i och påverka kommunens utveckling liksom utformningen av service och tjänster.”

En grön och klimatmedveten kommun

” Vi styr mot en minskad klimatpåverkan och hållbar tillväxt i den egna verksamheten och underlättar för företag och invånare i Varberg att leva mer klimatsmart.

I all utveckling tillvaratas och hanteras våra gemensamma resurser varsamt. Genom att ta ansvar inom miljöområdet och förvalta de fantastiska natur- och kulturmiljöerna ges även kommande generationer möjlighet att njuta av tillgångarna.

I Varberg förbereder vi oss på den påverkan som klimatförändringarna kan få på vårt samhälle och rustar oss väl för att kunna möta dessa förändringar.

Genom användning av ny teknik och nya lösningar för byggnation på landsbygden och i staden värnar vi värdefull åkermark och undviker tvingande utbyggnad av kommunal infrastruktur. Varbergs kommun ska fortsätta att utvecklas på ett hållbart sätt”

Ett livskraftigt näringsliv 

” Varbergs kommun fortsätter vara en attraktiv plats för att starta och utveckla företag. Här finns en kreativ miljö som lockar näringslivet. Genom ett gott bemötande, en hög servicenivå, dialog och transparenta processer har kommunen en viktig roll som möjliggörare i alla skeden – i etablering, expansion och utveckling. Kommunen ska medverka till en bredd av arenor, plattformar och nätverk där samverkan kan ske för innovation, nytänkande och utveckling.

Hög kvalitet i utbildning och ett livslångt lärande gör att det finns en god tillgång till kompetens. Innovation och nytänkande stimuleras redan i skolan och ett välutvecklat samarbete mellan skola, akademi och näringsliv utvecklar företagsamheten i hela kommunen. Det skapar nya arbetstillfällen, även för de som står långt från arbetsmarknaden.

Kommunen är känd för sitt goda värdskap och bemötande. Här förenklas vardagen och näringslivet upplever att det är lätt att göra rätt.”

En hållbar, effektiv och nytänkande organisation 

”Varbergs kommun är en effektiv och innovativ organisation som präglas av samarbete och stark förändringsvilja och -förmåga. Organisationen utvecklas i dialog och samspel med invånarna för att möta deras behov. Genom att lösa uppdragen på ett innovativt sätt möter vi invånarnas förväntningar. I Varberg har invånarna möjlighet till hög grad av självservice för en enklare vardag.

Vi tar tillvara teknikutvecklingen på ett smart och klokt sätt i alla delar av organisationen för kontinuerlig verksamhetsutveckling och effektivisering.

Med Varbergs kommun som arbetsgivare kan du utmana dig själv och utvecklas genom hela arbetslivet för att kunna erbjuda den bästa servicen till de som vi är till för. Alla som arbetar i Varbergs kommun är stolta över sin insats i samhällsbygget och har ett hållbart och hälsofrämjande arbetsliv. Våra chefer är goda ledare som bidrar till en attraktiv arbetsmiljö.”

Inga kommentarer: