< div id=”header ”>< / div>

tisdag 16 augusti 2022

Dags för alliansen att inse att de inte får majoritet i valet i Varberg men styr ändå?

 Dags för alliansen att inse att de inte kommer att få majoritet i valet i Varberg hur valet än slutar. De kan fortsätta som styre i 1) minoritet som största block 2) splittra upp sig i delar. 

Efter förra valet röstade 7 % på partier som inte tillhörde alliansen som inte blev representerade i kommunfullmäktige. Det kallar jag inte demokrati att en spärr av många ska avgöra valet.

M regerar kommunen som det varit en dynasti sedan 1998 och val blir aldrig spännande. Trots att M gått från 18 till 13 mandat har de tydligen aldrig förlorat ett val i Varberg. 

Vågar vi inte chansa kan ingen annan? De som mest är motståndare 24:7 till hur Varberg styrs drar gärna in alla andra partier som medverkande i styret som blivit ett elit och etablissemangsstyre. 

Det finns ingen riktig opposition för kommunfullmäktige har blivit träigt långdraget och alldeles för tråkigt. Alla sitter blandat som en lydig skolklass och ingen spänst i debatterna. 

Budgetberedningen är en märklig konstellation som mest blivit en tävlan om en ksauplats som blivit vandringspokal mellan olika mindre partier. 

Det tredje kommunrådet en post där kommunen anställer Centern att bedriva partipolitik på skattebetalarnas pengar som sägs tillhöra majoriteten. 

Tre partier hur valet än går är indragna i de flesta nämnder och styrelser medan ett parti som V får nöja sig med ersättarplatser i nämnder utan något inflytande alls. 

Förutom att vanligt folk inte känner sig delaktiga i politik längre framför allt yngre människor är att det mesta tas i slutna rum eller delegeras till tjänstemän samt är så reglerat att politiskt utrymme saknas. 

Lokalpressen ägnar sig åt märklig granskning av politiker men inte åt själva systemet som är helt åt…..ja just det. 




Inga kommentarer: