< div id=”header ”>< / div>

tisdag 14 juni 2022

Bäst att påverka politiken i Varberg är att stå utanför partierna !

 

Nej jag kandiderar inte till kommunfullmäktige i Varberg. Efter att ha varit med i Miljöpartiet i många år såg jag att det partiet spårat ur helt och de har idag inga mandat i dagens kommunfullmäktige. 

Landet över ser MP ut att i vissa kommuner få svårt att få ihop sina listor och lever stort på att de suttit i regeringen under sju år. Lokalt har partierna inte denna tyngden även om man sitter i majoritet på några ställen. 

Närmast i Halland är Falkenberg närmast där MP med ett mandat sitter i en styrande koalition tillsammans med S, KD och L i en smal majoritet. 

I Varberg har alliansen (C, M, L och KD) haft ett stabilt grepp sedan 1998. Kommunen har letts av moderaterna som ihop med centern tagit de betydelsefulla posterna. 

Nya partier har kommit till inför årets val. Bland annat 24:7 som leds av avhoppare från kommunisterna och avser att inte ställa upp i lokalvalet. Det nya partiet har en framfusig stil och är mycket aktiva men frågan är hur de klarar en valspurt när de etablerade partierna kommer igång? 

Varbergspartiet som bildats av fd liberalen Mikael Bonde har som sin stora fråga förtätningen i Varberg och har duktiga kandidater på sin lista och syns ofta på torget och på insändarsidorna.

Att bara vara utfyllnad på någon lista är inte min stil. Jag vill ha en framskjutande position och tror jag påverkar bäst att stå utanför alla partier. Det finns bra saker inom alla partier och jag vill kunna påverka samtliga. 

Det är efter valet den egentliga positioneringen och politiken börjar. I val handlar det om röstoptimering och att alla på en lista går fram med samma budskap. Vid valet skiljs agnarna från vetet och de som blir invalda äger makten och deras ersättare kommer närmast. 


Inga kommentarer: