< div id=”header ”>< / div>

torsdag 27 maj 2021

När blir Varbergs centralort tillräckligt förtätat?


När har Varberg förtätat klart? Det byggs ordentligt i Varberg i alla väderstreck och samtliga partier i kommunfullmäktige har godkänt en ordentlig befolkningstillväxt som budgetförutsättnibg och alla ska ha någonstans att bo.

Hur ska Varberg utvecklas de närmaste tio åren? Det behövs en ny aktuell översiktsplan som anger utvecklingsområden, vad som är handel, frilufts och rekreation, jordbruks och naturmark sammantaget i en helhet. 

När station i centrum och tunnelbygget blir klart kommer orter som Väröbacka och Veddige att bli attraktiva som pendlingsorter. Västerport som planeras känns en smula överdrivet att bo i. Snarare bör olika verksamheter ligga där men tycker inte det är det attraktivaste att bo i.

Farehamnen som planeras att byggas ut för virkestransporter kommer att ligga i omedelbar närhet. Det är något som exploatörer och politiker talar tyst om.

Politikerna stod alla och himlade med ögonen när Petter Stordalens visade intresse för storhotell i Västerport detta innan någon ordentlig hotellutredning gjorts. Klart är att detta blir ett dominerande inslag som förändrar stadsbilden beroende på hur stort och högt det får vara.

Att SD vill placera en tiometers Jimmie Åkesson-staty i Västerport visar deras nonchalans att inte klara debatten om konstnärlig utsmyckning. Att de som bor i Västerport kommer att ha längre att gå till sin bil lär vara en större fråga för dem som vill lägga egna pengar där nere. 

Inga kommentarer: