< div id=”header ”>< / div>

lördag 17 oktober 2020

Ökad militarism ger framtidstro i glesbygdskommuner !


Läser ett bra blogginlägg i fredsfrågan av Birger Schlaug.

Putin tas som intäkt att skapa framtidstro i en del mindre och glesare kommuner när det ska militariseras och byggas regementen.

För några sedan var det flyktingfrågan som gjorde det då allt i boenden dammsögs i Sverige och glesare delar fick ett lyft att få beläggning och uthyrt tomma bostäder.

Coronapandemin är på sätt och vis ett lyft för äldreomsorgen då den uppmärksammas som aldrig förr i dagsläget.

Vi har alltså inte politiker med aktiva  medlemmar som styr längre. Det är omgivningen och  omvärldshot som styr oss hur vi agerar.

Ur Birgers blogg

"Krigshot ger framtidstro och lyckliga kommunpolitiker. Det är absurt. Bisarrt. Sjukt. I måndagens Rapport flödade glädjen över militariseringen.

• Sara Lundberg (S) från Arvidsjaur meddelade nästan rörd att framtidstron stärks genom Putins upprustning.

• Åsa Sjödén (S) från Sollefteå hävdade att det utpekade hotet från öster är ”enormt viktigt för vårt självförtroende”, att nya jobb skapas och många vågar satsa."

• Marie Odudin (M) från Kristinehamn berättade att militariseringen är ”precis vad vi behöver” och att hon ser det som ”jättepositivt” att Putin verkar hotfull.

• Joakim Storck (C) från Falun var glad och nöjd över att krigshotet blir ett lyft för Falun eftersom ”det underlättar investeringar i infrastruktur och mycket annat”. "

Det mest intressanta är när Birger nämner Miljöpartiet i sin blogg ett parti med rötter i fredsrörelsen en gång. Där råder tystnadskulturen att högre försvarsanslag sväljs för att få igenom annat typ grönaste budgeten och andra floskler.

Den som följt utvecklingen genom åren kan klart se en förändring i öst. Det finns inte längre satellitstater kring Sovjetunionen. Det finns kanske ett beroende av råvarutillgångar från Ryssland vi försöker frigöra oss ifrån mer och mer.

Men den som följer utvecklingen i Belarus  ser helt klart att folk är trötta på diktatorer som nått bäst före datum. Det är bara militär- och polisstaten som håller saken vid liv.

 Helt klart är att Miljöpartiet sågat av fredsfrågan ur sin agenda för att helt koncentrera sig på klimat och migration. Det är i Sverige allting sker. Det är Sverige allting går före ändå är det omvärldshot som styr våra tankebanor.  

 

 

Inga kommentarer: