< div id=”header ”>< / div>

lördag 17 oktober 2020

De styrande politikerna i Varberg förhalar stationsbygget i Värö och skyller på Trafikverket !


Pendelstation i Värö det utreds tre alternativ finns ett avtal att det ska byggas färdigställt 2026 men placeringen sviktar i dagsläget.

Varbergs kommun håller samtidigt på med en fördjupningsplan i Väröområdet men får inget svar av Trafikverket vilket alternativ som är mest gångbart .

Någon i kommunen har "beslutat" att ett av alternativen är att föredra och gått fram med detta. Frågan är varför inte Varbergs kommun gått fram med ALLA tre alternativen då kanske de fått svar ?

Min slutsats är att kommunen som vet om att det finns ett avtal om stationsbygge för Pendelstation i Värö förhalar frågan själva och skyller på Trafikverket.

Det är väl enkelt att ställa frågeställningen: Vi håller på med en fördjupningsplan över Väröområdet och måste bestämma oss VAR placeringen av stationen ska läggas och vi utreder tre alternativ nu vill vi veta er syn på frågan för fortsatt planering ?

Att bygga bostäder är en bifråga i sammanhanget. Alla kan inte bo i eller nära Västerport för att stationen kommer att läggas där. Men det är en fördel förstås att bo nära stationen om man pendlar.

Inga kommentarer: