< div id=”header ”>< / div>

söndag 11 oktober 2020

Miljöpartiets nästa språkrör ett vägval !

Miljöpartiet ska vaska fram ett kvinnligt språkrör. Till det har de en i mitt tycke omständlig valprocedur

Åtta kvinnor kandiderar iaf till språkrör. 

Kandidaterna ska nu frågas ut runt om i landet. Den 12 november äger en offentlig utfrågning rum. Efter det ska valberedningen komma fram till ett förslag. Det ska presenteras senast sex veckor före kongressen. Det vill säga i mitten av december.

Hur valberedningen kommer att arbeta är HEMLIGT. 

Den 31 januari är det sedan dags att rösta vid en digital extrakongress. Det är 250 ombud som kommer att fälla avgörandet. Dessa är fördelade mellan distrikten utifrån medlemsantal. Medlemmarna i distrikten röstar fram ombuden. Även inom distrikten fördelas ombuden utifrån medlemsantal i de olika avdelningarna.

Med insyn i Miljöpartiet tidigare så hade det varit bättre att ta fram en professionell rekryterare och utifrån demokratiskt proklamerade kriterier ta fram kandidat till språkrör. Det skulle isf kunna vara någon som inte idag är med i partiet men i "rörelsen".

Det finns mängder med gröna bitar och organisationer som är en bättre rekryteringsskola än ett politiskt parti där taktiken och lojaliteten går i första rummet. 

Det viktiga är att nå HÖGT FÖRTROENDE i de mätningar som görs bland opinionen, att gå fram i rutan. Att klara av intervjuer och svara på journalisters och väljares frågor. 

För egen del ser jag gärna en FÖRNYARE. Någon som ser längre än nästa val ja fram till 2030. Nästa val riskerar MP att åka ur riksdagen och få massor av vita kommuner. Det behövs en mer medlemsaktiv organisation och mindre av toppstyrd som försöker hålla ihop viss regering. 

Inga kommentarer: