< div id=”header ”>< / div>

söndag 18 oktober 2020

Det finns förslag på Badhusplatsen men hamn- och gatunämnden i Varberg verkar måttligt intresserade !

Nu ska Badhusplatsens framtid planeras i Varberg. Ja den ligger vid Kallbadhuset och strax intill Tullhuset i Varberg och behöver ett lyft. Skissen ovan är Matilda Bäcklunds idé att ersätta asfalten med natursten och med enkla medel ge Badhusplatsen ett lyft.

Syftet med just denna skiss är att lyfta en unik plats i en mer modern funktionell tappning till den angränsande miljön.

Vad som annars ska utredas känns oklart för mig med det enligt mitt tycke kostbara och dyrbara Fästningsbadet en bit ifrån och det numera nedlagda förslaget om Terassen precis när man går in till fästningen  som kostat dyra utredningspengar?

Fästningsterassen flashiga framtoning blev säkert bra men avviker markant från hur det såg ut innan och är väl inte 100 synkroniserad med fästningens historik.?

När lamporna placerades utmed Strandpromenaden var det inget med tidiga historik att göra heller.?

När det nu kommer synpunkter så verkar hamn- och gata mer intresserade  av sig själva och sin stora uppgift än att ta in synpunkter utifrån.

Vi har för svaga politiker i Varbergs kommun och därför tar tjänstemännen över då politikerna mest är intresserade av sina arvoden och är inte några eldsjälar.  

Inga kommentarer: