< div id=”header ”>< / div>

onsdag 30 september 2020

Liberalerna i Varberg ett kverulantparti som inte får igenom något utan filibustrar !

Först går Stadsbyggnadsprogrammet igenom i Varberg där liberalerna skickade fram tre talare i kommunfullmäktige och fick i slutvoteringen endast stöd av Vänsterpartiet för sin framställan om mer bevarande och minskad förtätning.

Sedan kommer frågan om en cykelbana på Malmgatan upp i hamn och gatunämnden där liberalerna reservat sig. reservat sig och viftar med sin p-skiva.

Vitsen med att ingå i en allians som styr med ett mandat i Varberg bör väl vara att få igenom sin politik och komma överens inbördes eller ?

Nu har liberalerna visserligen taskiga opinionssiffror nationellt men i Varberg gjorde de ett överraskande bra val och fick fem mandat 2018 och bra representation.

Som läget ser ut nu bör de tappa minst 3 mandat till nästa val då de inte kan visa resultat.

Det som kommer härnäst är budgeten och det är tänkt att alliansen ska lägga fram den 13 oktober och L har förmånen att dels fått sitta med i budgetberedningen. De har representant i ksau mer än vad KD och SD har och kan följa och påverka hela tiden.

När alliansen presenterar sin budget ska de framstå som enade och varje parti M, C, L och KD fått igenom sin politik. Vad får L igenom denna gången?

I övrigt är Liberalerna är också medansvariga för att handeln flyttats ut från stadskärnan och att centrum mer har blivit en del man vandrar igenom med allt fler tomma affärslokaler och butiker.

Centrum har blivit ett ställe med gott om uteserveringar och ställen där mat & dryck intages men mindre där man handlar.

En del kan beskyllas på coronapandemin men inte allt. L:s stora bekymmer är om gratis parkering bibehålls.

L i Varberg har profilerat sig alltmer på värderingsfrågor : HBTQ och invandring vilket gör att de skyr SD som lätt skulle kunna placeras in i alliansens lokala politik gruppering fast de inte ingår i den.

Frågan är om inte L känns som ett onödigt parti som inte behövs då SD täpper igen luckan för att genomföra alliansens budget i Varberg .

Inga kommentarer: