< div id=”header ”>< / div>

tisdag 4 augusti 2020

Splittrad regering går fram med betänkande om migrationslagstiftningen !





Migrationskommittén föreslår att nuvarande tillfälliga lagstiftning permanentas.


Förhandlingarna i kommittén bröt samman tidigare under sommaren, sedan det visat sig omöjligt för Moderaterna och Socialdemokraterna att komma överens. Men kommittén, som tillsattes för att föreslå ändringar i migrationslagstiftningen, ska ändå lämna ett slutligt betänkande till regeringen.
Nu har utredningskansliet skickat ut ett förslag på betänkande till ledamöterna i kommittén. Enligt Ekot är Socialdemokraterna nöjda med betänkandet, medan regeringspartnern Miljöpartiets representant kommer att reservera sig. Hur övriga partier ställer sig till det föreslagna betänkandet är oklart.

Den 14 augusti ska kommittén lämna över ett komplett betänkande, inklusive eventuella reservationer, till regeringen, som då får ta ställning till förslagen.

Själv hade jag gärna sett att lagar som gymnasielagen helt hade tagits bort samt att bosättningslagen  inte tvingade på kommuner en viss kvot nyanlända.

Vi bör istället satsa hårdare på återvandring att möjliggöra att det går att återvända på ett säkert sätt och möjliggöra bistånd för detta.

Sveriges flyktingpolitik om första säkra land går tvärt emot Dublinförordningen. Om det är en mänsklig rättighet att söka asyl i Sverige borde båtar hämta upp i medelhavet eller flygresor ordnas till Afghanistan för att hämta hit fler.


Inga kommentarer: