< div id=”header ”>< / div>

lördag 29 augusti 2020

Nej jag tänker inte gå med i 24:7 - det nya Varbergspartiet !


Nej jag ska inte gå med i det nya Varbergspartiet 24:7. Deras facebooksida kan du hitta här.

Jag tycker det är bra att det startas upp nya partier och det är bra när de bildas på lokalnivån. Själv röstade jag i mina två första vallokalt i två val på ett utbrytarparti ur socialdemokraterna som hette Fria Demokraterna

"Fria demokraterna var ett lokalt politiskt parti som var registrerat för val till kommunfullmäktige i Varbergs och Klippans kommuner. Partiet var representerat i Varbergs kommunfullmäktige mellan 1970 och 1991 och i Klippans kommunfullmäktige mellan 1988 och 1994.[1]

Socialdemokratiska Arbetarpartiet splittrades inför 1966 års kommunalval. Den så kallade Höög-falangen (en spränglista) tog i det valet fler röster än socialdemokraterna. 1968 uteslöts John Höög ur SAP och bildade då ett eget parti, Fria Demokraterna. Dessa var representerade i kommunfullmäktige i Varberg samt i olika styrelser och nämnder fram till 1992. Partiet lades ner efter att dess sista ordförande Solveig Randelid återgått till SAP"

Att starta ett parti kräver en hel tid, engagemang och styrka. Det finns ofta en historik varför det startas ett nytt parti. Det ska också mejla ut en profil vad det är som skiljer partiet från andra partier och vilka chanser det har att bli representerat.

24:7 styrka är opinionsbildning

Jag uppfattar 24:7 som ett opinionsbildande parti, en påtryckare i vissa frågor. Aktivister som inte vill gömmas i en sluten nämnd utan vill höras och synas. Eftersom SAMTLIGA etablerade partier är raka motsatsen. De vill helst gömma sig, vara ifred, undvika granskning så har 24:7 en god chans att fungera som blåsbälg för opinionen.

Svagheter hos 24:7 ?

Svagheten hos 24:7 är att de vet inte ett dyft hur det parlamentariska spelet fungerar och att skapa sig en helhet. De hugger på det som står i Hallands Nyheter oh det som står på insändarsidan Ordet är Fritt. Oftast med lokal prägel och populistiskt tyckande.

Min slutsats är: JA det är bra att det skapas opinion men det behövs förståelse för hur den parlamentariska apparaten fungerar också.

Inga kommentarer: