< div id=”header ”>< / div>

lördag 8 augusti 2020

"Något stort är på gång i Varberg" - det finns ju ingen opposition !

Ingemar Ericsson fackligt aktiv inom Kommunal i Varberg är med i en artikel i Proletären

Det är framförallt reaktioner mot slopande av måltider på två dagcentraler som fått Ingemar att reagera samt inte minst Vänsterpartiets passivitet i frågan :

"På Apelvikshöjd i Varberg serveras 34 portioner mat om dagen. På Storegården i Tvååker, en dryg mil utanför stadens centrum, serveras 13 portioner. Dessutom drar kommunen ner verksamheten på Ekekullens äldreboende i Rolfstorp, 17 kilometer utanför Varberg.

Röstsiffrorna i socialnämnden i Varberg blev 10-3 för nedläggning. Mot röstade två centerpartistiska och en liberal ledamot. För nedläggning tre moderater, en KD-ledamot, fyra S-märkta och en SD:are.

Plus vänsterpartisten Marie Lindén.

I sitt kommunala handlingsprogram skriver V att partiet är ”väl medvetet om att kommunens äldreomsorg har för låga anslag” och att det behövs ”en riktad ekonomisk insats för att vår äldreomsorg ska kvalitetssäkras och utvecklas i den riktning som de äldre själva vill”. V skriver att ingen äldre människa ska ”uppleva sig vara bortglömd av det samhälle man bidragit till att bygga upp”."
Enligt uppgifter är något stort på gång då partiet Kommunisterna i Varberg där Ingemar varit medlem slutat engagera sig i lokala frågor vilket lett till att Ingemar ihop med den som stod etta på listan för Kommunisterna Bengt Johansson bytt strategi. Det lär komma fler uppgifter inom kort.

Bengt & Ingemar bevakar många frågor varav neddragningarna i socialnämnden är en utav många. Framför allt vill de väcka opinion mot nedskärningar som kan drabba vissa enskilda hårt och ser också att vissa partier när väl valet är över skyller ifrån sig att de inte driver vissa frågor hårdare.

Jag lär att få återkomma men hålkler i princip med att Varbergs politiska debatt känns tämligen ganska tam.

Inga kommentarer: