< div id=”header ”>< / div>

torsdag 27 augusti 2020

Miljöpartiets val av kvinnligt språkrör blir en migrationspolitiker !


Miljöpartiet ska VÄLJA nytt språkrör efter Isabella Lövin. Hon fick ta över efter Åsa Romson på ett olyckligt sätt. Gustav Fridolin vägrade avgå fast språkrören väljs som PAR för att komplettera varandra.

Gustav var skolpolitikern som skulle frälsa MP att bli Skolpartiet nr 1 och gillade att debattera mot Jan Björklund liberalen och visa var skåpet ska stå. när Gustav Fridolin avgick som minister och språkrör känns skolfrågan totalt bortblåst ur Miljöpartiet.

Isabella Lövin är en duktig pragmatisk sakpolitiker som lyfte fiskefrågan i EU. Hon fick med den som en viktig fråga men hon var en enfrågepolitiker. Hon hade full koncentration på det hon gjorde.

Som språkrör har Isabella breddat sig betydligt. Känns klarare och mer eftertänksam. Klimatfrågan har varit och är hennes grej. 12 år inom politiken varav fyra år tar på krafterna. Hon kommer inte mycket längre i sin roll.

Det som smygit upp som viktig fråga för Miljöpartiet är Migrationsfrågan. Det kräver pådrivande och insatta människor som kan driva den. Antagligen kommer den som blir vald till språkrör inte att vara miljöpolitiker utan en migrationspolitiker med distinkt hållning. Asylrätten ska värnas och miljön har MP med på köpet ändå.

När jag ser de tänkta förslagen till språkrör är det mest Karolina Skog som är mest miljö av de föreslagna. Själv anser jag Rebecka Le Moine skulle vara bäst lämpad OM det inte vore så att hon har Greenpeace-aktivisten Carl Schlyter vid sitt köksbord.

Själv gick jag en gång med i ett miljöparti men tror att MP vid valet 2022 kommer att satsa stenhårt på migrationsfrågan. Inte minst som oppositionsalternativet M-KD-SD kommer att vara en enad front för en skärpt flyktingpolitik och begränsad invandring.

Inga kommentarer: