< div id=”header ”>< / div>

torsdag 30 juli 2020

Först skatt på pension sedan återbäring i form av bostadstillägg



Jag märker att som pensionär ska jag betala skatt för att sedan få återbäring i form av bostadstillägg ?

Vad är tanken bakom detta ? När jag gick på socialbidrag var jag helt skattebefriad slapp till och med att deklarera. När man går i pension så ska man förutom att betala skatt också bostadstillägg som man kan ansöka om.

I mitt fall får jag betydligt mer i bostadstillägg än vad jag betalar i skatt på min låga pension men ändå.

1. Varför ska jag ens betala skatt på en pension som inte ens når upp till existensminimum ?

2. Varför få ett bostadstillägg som överskrider rejält det jag betalar i skatt?

Jag kan förstå att det fanns behov av ett pensionärsparti men ser ju helt absurda överenskommelser som pensionsberedningens partier kommit fram till (S, MP, C, L, KD och M).

Dels att jag som pensionär är MER VÄRD ca 3000 kr mer i månaden än när jag var ARBETSSÖKANDE SOCIALBIDRAGSTAGARE och POLITISKT AKTIV i FULLMÄKTIGE och NÄMNDER.

Jo det ska löna sig att arbeta men fick ju aldrig något jobb eller för den delen hjälp heller från arbetsförmedling eller lokal arbetsmarknadsenhet . Troligen är många som inte får jobb och står som arbetssökande i ännu värre situation idag.

Krav på körkort iaf för att ta sig till och från jobb, i jobbet. Utbildningskrav minst gymnasiekompetens. Helst erfarenhet men inte för långt tillbaka, referenser från tidigare arbetsplatser.

Men många som inte kvalificerat sig i jobb de senaste tio åren får inte heller någon fet pension men hamnar i bidragsfällan. Men får ändå betala skatt och och halleluja möjligheter till ganska feta bostadstillägg.

Inga kommentarer: