< div id=”header ”>< / div>

fredag 22 maj 2020

Varberg - turism - corona går det ihop ?

Varberg förväntar en FÖRDUBBLING av innevånare resp besökare under turistsäsongen.

Lennart Hjelmstedt skriver om dilemmat med corona i Borås Tidning.

"Varbergs befolkning fördubblas normalt i juli. Men hur blir det i år? Det stora surf-och vattenjippot Hallifornia som brukar dra 40 000 besökare planeras fortfarande bli av mitt i sommaren. Men hur distanserar man så många människor på den begränsade ytan runt fästningen och Societeten när just trängseln är en av attraktionerna? I Simstadion får max 50 badande vistas mot annars 500. Vinfestivalen i augusti kan vara i fara av samma skäl: närheten till medmänniskorna har blivit en fara. Torghandeln sprids därför ut även till Brunnsparken och Kyrkogatan vilket kan rädda den kvar. Fästningsbadet blir en utmaning. I övrigt är det gott om plats utmed stränderna."

Räkna då in att Pride sprider ut sig under fyra dagar


Harrys ska nyöppna en stor krog & restaurang i centrala Varberg och dessutom öppnas enölhall där det varit tomt i lokalerna några år. Varbergs restaurang och krogliv brukar gå som smör i solsken under sommarn.


Under Visit Varberg går det att få tips men också vad som är inställt.

Eftersom Folkhälsomyndigheten uppmanar till turism hemma läs Sverige lär Varberg få rekordbesökare. Med tanke på att det bara är några månader sedan skidorter ställde in är det lite vanskligt vad som kommer att hända på orter typ sommar-Varberg när främmande kommer på besök.

Inga kommentarer: