< div id=”header ”>< / div>

onsdag 20 maj 2020

Majoriteten S, M och C:s förtätningslinje vann i ärendet Snidaren !


Intressantaste ärendet på kommunfullmäktige i Varberg 19 maj var förtätningsärendet Snidaren där man vill riva och byggt nytt större än tidigare.

Hallands Nyheter har senaste tiden belyst ärendet på olika plats i tidningen

Dom upphäver kritiserad detaljplan

Mark- och miljödomstolen upphävde ärendet när inte alla boende var informerade

Boende förlorar sitt hem om Snidaren får klartecken

Intervju med boende som inte kommer att ha råd att bo kvar i sin vindslägenhet

Kommunen vilseleder domstolen om Snidaren

"Att underlag i styrdokument som Förtätningsstrategi, Kulturhistorisk utredning och översiktsplaner hade något slags betydelse. Men icke! Man bryr sig inte heller om Plan- och bygglagens 4:e kapitels 36:e paragraf, som säger att man ska ta skälig hänsyn till befintlig bebyggelse." generalangrepp från HP Hylander

Viktig bemöta varandra med respekt

Tre kommunråd bemöter HP Hylander

Viktigt att bemöta dem med respekt man är vald att respektera

HP Hylander replikerar kommunråden

Kommunfullmäktige med mängder av talare gjorde i stort sett en repris då inget tidigare som inte var känt kom upp. Ståndpunkterna var kända och splittringen inom alliansen märktes tydligt att M och C driver en linje medan L och KD en annan mer försiktigare förtätningslinje.

De som vill förtäta hävdar att det behövs byggas bostäder och då får inget vara i vägen då Varberg ska vara en attraktiv kommun för inflyttning. De som ville anta en försiktigare linje menar att kulturmiljön tar skada om det blir för stora förändringar och att endast bättre bemedlade grupper lär ha råd att bo kvar i centrumnära lägen.

Inte långt ifrån Snidaren rustas nu Åkaren upp till lyxbostäder som det var total total enighet bland partierna att försäljas år 2017 till Varbergs bostad AB. Då rådde total enighet. Den verkar helt bruten när det gällde Snidaren. Vilka kommer att ha råd att bo där?

Inga kommentarer: