< div id=”header ”>< / div>

fredag 8 maj 2020

S är vinnare på coronakrisen - MP och L framstår som förlorarna !


Demoskop bekräftar tidigare undersökningar att Miljöpartiet och Liberalerna skulle få svårt att klara riksdagsspärren idag.

Vad är viktiga frågor tror jag ? Jo sjukvården, jobben och ekonomin och de partier som är mest förknippade med detta blir med automatik vinnare i opinionen.

Oklart är hur mycket pengar som finns att dela ut i regeringens stödpaketslada när kommuner samtidigt fått lära sig att prioritera. Jag förmodar att regeringen med samarbetspartier satsar allt på ett kort i ett läge där oppositionen känns ganska tandlös och hela samhället är uppbyggt på coronaviruset.

Coronaspridningen visar fortfarande på en globalt stigande kurva och ingen kan ge bra svar vad som är rätt eller fel.

Den politiska debatten i Sverige känns för närvarande ganska tam när samhället är i sank på många håll. De politiker vi valde 2018 var på helt andra frågor och förutsättningar än vad som gäller nu än de som valdes. Många framtidsfrågor har gått i stå och så länge vi ser ständiga presskonferenser med S-ministrar så håller detta ett tag till.

Jag tror det är bra att villkoren inom sjukvården, äldreomsorgen och hemtjänsten kan diskuteras eftersom där finns sårbara grupper inte bara hos patienter och brukare utan också bland personal som jobbar med detta.

Inga kommentarer: