< div id=”header ”>< / div>

torsdag 2 april 2020

Välkomna pengar till kommunsektorn som lindrar trycket på kommunerna !


Skattehöjning 90 öre a la S+ V eller besparingar a la Alliansen + SD 70 miljoner har varit stridsfrågan i Varbergs kommun.

Därför kanske det känns välkommet när Christofer Bergenblock (C) kommunråd i Varberg kan räkna in ökade statsbidrag från staten framöver för att lindra effekter av lågkonjunktur och coronakrisen.

"- För oss i Varberg är förstärkningen naturligtvis mycket välkommen. När företagen går på knäna och människor riskerar att bli arbetslösa ökar trycket på den kommunala sektorn samtidigt som osäkerheten i den kommunala ekonomin blir större. Därför är det mycket glädjande att vi nu tillförs extra pengar redan 2020, säger centerpartiets kommunalråd Christofer Bergenblock."

Varberg har haft en hög investeringstakt på olika områden och nu har kommunen skjutit fram sitt budgetarbete för att bättre räkna på vad som bör göras och bättre planera när allting är ställt över ända då jobb hotas, mycket höga sjuktal och näringar störtdyker.

Regeringen som haft presskonferens spär på med det största stödpaketet någonsin till kommuner och regioner för att avlasta verksamheten.

Inga kommentarer: