< div id=”header ”>< / div>

torsdag 5 mars 2020

EU:s förslag till klimatlag är för lam anser kritikerna !


EU-kommissionen har nu godkänt förslaget till ny klimatlag för EU alla 27 kommissionärerna har alltså godkänt klimatlagen:

De mest missnöjda är naturligtvis klimatförnekare och gröna fanatiker som ville ha hårdare skrivningar.

Miljöpartiets EU-grupp tycker inte klimatlagen är tillräcklig. Men Sverige har väl redan en klimatlag då eftersom vi har gått före och det hade inte EU innan. Klimatfrågan har nu förts upp på EU-nivån vilket jag tycker är bra.

"Enligt läckta utkast från kommissionen kommer klimatlagen att vara mycket kortfattad och endast bestå av ett fåtal artiklar kring ett gemensamt EU-mål om koldioxidneutralitet till 2050. I praktiken betyder ett gemensamt mål till 2050 att klimatlagen inte kan tvinga varje medlemsland att minska sina utsläpp till netto-noll. Vidare föreslås en linjär minskning fram till 2050 som i enlighet med Parisavtalet ska revideras vart femte år genom så kallade delegerade akter."

Kritikerna menar också att det nya klimatmål till 2030 som nämns i förslaget – 50-55 procent minskade utsläpp jämfört med 1990, eller 35-40 procent jämfört med idag – är otillräckligt. Greta Thunberg och aktivisterna i Fridays for Future:

“En klimatlag eller politik som inte är baserad på bästa tillgängliga vetenskap och som inte inkluderar globala aspekter av jämlikhet och klimaträttvisa – principer som utgör själva hjärtat av Parisavtalet – kommer att göra mer skada än nytta”.

Inga kommentarer: