< div id=”header ”>< / div>

tisdag 18 februari 2020

TANDVÅRD MÅSTE KOMMA IN UNDER DEN ORDINARIE SJUKVÅRDEN.!


Vad kostar det att gå till tandläkaren?

I mitt specifika fall så är det två besök hos en tandhygienist och några tandläkarbesök, Nedan ett exempel på vad det kan kosta i mitt fall OM jag skulle betala detta själv ur egen ficka. Nu är detta sådant som beviljats genom socialt bistånd då inkomster saknas för tillfället. Således är jag redan en kostnad för samhället.

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta men varför ingår inte besök hos tandläkare den "vanliga" vården utan särbehandlas ?

Undersökning utförd av tandläkare Upprensning och rotfyllning, två rotkanaler Fyllning av en yta på stor eller liten kindtand 4 635 kr

Här kan du skriva under finns på nätet OM vi vill påverka politikerna.

I dag får de med en bra ekonomi-ta del av tandvårds subventionerna-systemet som bygger på att individen ska betala först och sedan få laga tänderna med rabatt-ju mera man lagar-dero större subvention...Medans de sjuka och ålderspensionärerna och annat fattigt folk-ofta-”avstår från tandvård”-eller i bästa fall kan dra ut tanden som smärtar och värker. Dessa mänskliga munplågor är inte människovärdig och får inte fortsätta. Folk måste sätta ned foten.

VARFÖR ÄR DET HÄR VIKTIGT?

"För att folk ska kunna tugga i sig mat, fortsatt ha god matsmältning, god psykisk hälsa och med detta inte falla in i kroniska sjukdomar, är det mycket viktig att alla har möjligheter att fixa sina tänder. Men så är det inte i Sverige i dag. För över halvparten av den vuxna befolkningen är inte denna lyx en självklarhet. Det borde det varit, för tänderna är också en del av kroppen. Eller tror våra politiker att tänderna är nåt som vi puttar in från en byrålåda varje dag! Ingen ska behöva le bakom handryggen-för att de skäms för tand-”gluggarna”..."

Inga kommentarer: