< div id=”header ”>< / div>

fredag 10 januari 2020

Varför har SD Varberg utsett kultur- och fritidsnämnden till sin hackkyckling ?


SD Varberg hade i sin budget i november sina mesta sparbeting koncentrerade i kultur- och fritidsnämnden och det gick inget annat parti med på. De tvingas nu ta ställning till fotbollsförbundets krav på arenakrav från Svenska Fotbollsförbundet gällande Påskbergsvallen med anledning av att Varbergs Bois gick upp i Allsvenskan.

Frågan är vad ytterligare 5 miljoner i kultur- och fritidsnämnden tänker SD spara på eller köper man i efterhand alliansens budget rakt av då deras egen inte gick igenom? De medel som är tänkt att sparas ska i huvudsak tillföras andra nämnder och inget som är tänkt budgeteras internt i nämnden.

Det är intressant att veta varför kultur- och fritidsnämnden är den nämnden som SD Varberg utsett till "hackkyckling" vad gäller att hitta medel till annat de tycker är angeläget och att slippa höja skatten i Varberg.

Ur SD Varbergs budget 2020

✗ Minskade anslag till kultur och fritidsnämnden, -5,0 mnkr
✗ Minskade anslag till konstnärlig gestaltning, -1 mnkr.

Kultur- och fritidsnämnden beslutar (16/12)

1. godkänna framtagen förstudierapport avseende arenakrav
Påskbergsvallen

2. föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige godkänna beräknad investeringskostnad inklusive inventarier på totalt 40 925 tkr fördelat på etapp 1 på 7 270 tkr och etapp 2 på 33 655 tkr.

3. föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige godkänna ökad framtida hyra för etapp 1 med 2 221 tkr och för etapp 2 med ytterligare 1 058 tkr, total 3 279 tkr

4. föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige godkänna ökad driftkostnad för 2020 med 325 tkr och för 2021 med 275 tkr

5. föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att den utökade hyran och driftskostnaderna för Påskbergsvallen i huvudsak finansieras genom ökad hyra för Varbergs BoIS samt att dessa intäkter då ska frånräknas kultur och fritidsnämndens driftsanslag.

6. föreslå fullmäktige lägga in objektet 34025 i kommunens investeringsplan med genomförande 2020–2021

Inga kommentarer: