< div id=”header ”>< / div>

torsdag 23 januari 2020

VÄLKOMMEN TILL KOMEDIANTENS CAFÉ I VARBERG !


VÄLKOMMEN TILL KOMEDIANTENS CAFÉ

På Komediantens café kommer besökare att kunna köpa både frukost, fika och lunch. Caféet kommer att ha öppet vardagar 9-19, lördagar 9-16 och söndagar 12-16.

– Det känns jättebra att vi snart kan erbjuda kulturhusets besökare fika och mat igen, vi vet att det är många som har längtat efter att vi ska öppna, säger Erika Sjöwall, projektledare för verksamheten.

EN CHANS ATT GÖRA NÅGOT BRA

I samarbete med arbetsmarknadsenheten kommer Komediantens café att erbjuda praktikplatser för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Det kan exempelvis vara personer med funktionsnedsättningar, nyanlända och unga.

– Vi såg en chans att göra något bra både för kulturhusets besökare och för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. En praktikplats kan vara ett viktigt första steg in i arbetslivet, säger Erika Sjöwall.

EN TILLFÄLLIG LÖSNING

Caféet på Kulturhuset Komedianten har varit tillfälligt stängt sen 4 november 2019. Detta till följd av att entreprenören, som drivit caféet, valt att säga upp sitt avtal med kommunen i förtid då de haft svårt att få lönsamhet i caféverksamheten.

Den 20 november beslutade kultur- och fritidsnämnden att caféet ska drivas i kommunal regi under ca ett år medan kultur- och fritidsförvaltningen utreder om villkoren för att driva café i kulturhuset kan förbättras. Detta för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en framtida extern entreprenör.

Inga kommentarer: