< div id=”header ”>< / div>

söndag 24 november 2019

Alla partier bör enas om att Ringhals 1 och Ringhals 2 ska avvecklas enligt plan !


Håller facebook att ta över av SD-sympatisörer? För mig är alla fb-vänner lika mycket värda oavsett vilket parti de sympatiserar med eller röstar på.

Om det nu skulle vara så att SD har fått mycket utrymme på fb så är jag inte sen med att tala om min inställning till kärnkraften och hur omöjlig den är. Om det nu öppnas för ny kärnkraft där jag vet att SD alltid varit för och de verkar ha ägare som Vattenfall och Uniper med sig som äger Ringhals så öppnar det upp för att släppa in SD i värmen.

Vi går just nu in i kritisk avvecklingsfas där Ringhals 2 ska ställas av till årsskiftet och om ett år är det Ringhals 1:s tur. De reaktorer som finns kvar Ringhals 3 och 4 kommer att köras på som vanligt.

M och KD har i energiöverenskommelsen själva valt att aliera sig med andra partier än de som borde vara deras vänner om kärnkraften. Möjligen för att det inte ska spela någon roll vilka som sitter i regeringen oavsett. Det betyder att exempelvis SD kan driva en betydligt rakare linje utan sidoblickar. Värre med L som stödjer en S+MP-regering som inte alls är för deras politik i kärnkraftsfrågan.

"Idag står Ringhals för ungefär 16 procent av Sveriges elproduktion. När de två reaktorer stängt kommer det vara ungefär 10 procent, enligt Energimyndigheten.


Moderaterna och Kristdemokraterna vill se över möjligheten att fortsätta driften av reaktor 1 och 2. Men ägaren Vattenfall säger till SVT de två reaktorerna inte behövs för Sveriges framtida energiförsörjning och företaget tänker inte stoppa avvecklingen."

Kontentan bör vara att kärnkraftsförespråkarna bör vara överens med Vattenfall och inte emot om de ska få igenom sin fortsatta politik. Därför borde även SD även om de är störst på fb lägga ner planerna att förlänga driften av Ringhals 2 och Ringhals 1.

Inga kommentarer: