< div id=”header ”>< / div>

torsdag 5 september 2019

Välkommen hem fick jag i brevlådan av Varbergs Bostad AB - men det var bara en fint för att ta över Åkaren !


Jag har haft en bostadsskuld hos Varbergs Bostad som nu är reglerad genom en skuldsanering.

En gång försökte jag nå en uppgörelse med Varbergs Bostad att OM jag betalar 20.000 :- på skulden så får de fixa en lägenhet till mig. Det gick de inte med på. Således fick jag gå den långa vägen. Alltså fick de inga pengar alls vilket de tydligen tyckte var bättre.

Att stå i kön för bostad hos VBAB var inte aktuellt innan november 2014 när jag hade en uppgörelse om skuldsaneringen. VBAB har regler att man måste vara skuldfri minst sex månader för att komma ifråga för lägenhet.

När jag flyttade in på Åkaren som Varbergs kommun hade för dem som hade speciellt svårt att få lägenhet hade jag ingen tanke på att VBAB skulle ta över kåken. Ingen av oss som bodde där var särskilt välkomna hos VBAB som hyresgäster.

När VBAB tog över Åkaren för två år sedan fick jag plötsligt något i brevlådan. VÄLKOMMEN HEM och jag hade då gjort av hälften på min skuldsanering och tyckte detta var kul. Men efter några månader visade det sig att jag inte var välkommen längre. VBAB ville ha ut mig ur huset och kommunen hade hittat ett boende på Malmgatan 300 längre bort till mig.

Idag är läget sådant att INGEN bor kvar på Åkaren längre. Åkaren har idag ännu inga nya hyresgäster då det hela rörde sig om en fastighetsaffär där Varbergs Bostad AB för 20 miljoner fick överta en kåk med 27 boende i men där de INTE tog ansvar för hyresgästerna som bodde där.

Jag själv bodde på Åkaren under tio år tid och hade jag haft det i kötid hade jag haft boende hos Varbergs Bostad AB idag då jag är skuldfri.

Inga kommentarer: