< div id=”header ”>< / div>

söndag 8 september 2019

Nu får det vara nog att förlänga Storbrittaniens respit om Brexit !


Frankrike säger NEJ att förlänga Storbrittaniens utträde ur EU efter den 31 oktober med eller utan avtal.

Det får vara slut med hattandet nu och Storbrittanien har fått ett avtalserbjudande som de själva sagt nej till. Deras interna problem i parlamentet (underhuset) får de själva komma till rätta med. Det är inte Storbrittanien som ensidigt ska bestämma utan det finns ett ansvar att EU-parlamentets brittiska ledamöter nu kastas ut och det ger Miljöpartiet ett extra mandat. Helt okey !

Storbrittanien har förutom ett avtalserbjudande också fått förlängd respit ett antal ggr och motsättningarna tycks varje gång stegras för varje respit.

Om EU ska fungera måste det finnas någorlunda harmoni mellan medlemsstaterna och jag själv tycker att EU har alldeles för mycket påverkan redan vad gäller nationella beslut. EU-parlamentet är alldeles för stort och otympligt och blivit en koloss på lerfötter.

Ett utträde för Storbrittanien kommer antagligen att medföra en högre medlemsavgift för Sverige. Men eftersom det saknas EU-kritiska partier i Sverige: riksdagen och EU-parlamentet så lär det väl inte att innebära några problem.

Inga kommentarer: