< div id=”header ”>< / div>

lördag 31 augusti 2019

Omledning av trafik hösten 2019 med anledning av tunnelbygget i Varberg !


Stora förändringar sker i höst då förberedande arbeten för tunnelbygget dras igång i Varberg.

Den 2 september drar stora förberedande arbeten igång i projekt Varbergstunneln på tre platser i Varberg: Järnvägsparken, Lassabacka och Breared. Trafiken kommer att påverkas men en nyhet är att Västra Vallgatan inte stängs den 31 augusti utan senare i höst.

Järnvägsparken augusti 2019


Järnvägsparken i centrala Varberg

Hela Järnvägsparken blir ett arbetsområde och flertalet träd i parken behöver därför fällas. Under hösten görs ledningsomläggningar, arkeologiska undersökningar och förberedelser för servicetunneln, som ska mynna i dagens park. Det handlar till exempel om spontning (stödkonstruktioner) och schaktning av massor för att nå berget där servicetunneln ska gå in.

Så påverkas trafiken

Hela Järnvägsparken stängs av den 2 september och därmed också gångvägen genom parken. Otto Torells gata mellan Västra Vallgatan och Östra Hamnvägen stängs av för biltrafik för att byggtrafik ska komma till och från parken. Cyklister och fotgängare kan passera Otto Torells gata.

Västra Vallgatan öppen till oktober månad

Den tidigare aviserade stängningen av Västra Vallgatan den 31 augusti skjuts upp till oktober månad då nya förutsättningar gjort det möjligt att ändra planeringen utan att det påverkar huvudtidplanen för projektet. Det är också först då som södergående bussar, som brukar gå längs Västra Vallgatan, leds om via Kyrkogatan.

Inga kommentarer: