< div id=”header ”>< / div>

torsdag 29 augusti 2019

Moderaterna vill ha en kraftigt stramare migrationspolitik !


Moderaterna vill se en mycket kraftig minskning av invandringen. Partiet vill se en minskning med 70% vilket innebär att endast 5 000 - 8 000 personer skall tas emot. Det skall ned till dansk nivå. Man vill även satsa kraftigt på inre kontroller och återvändande.

M vill även se följande:
✅ Stramare regelverk för uppehållstillstånd
✅ Stramare regelverk för familjeåterförening
✅ Stramare regelverk för försörjningskrav
✅ Stramare regelverk för medborgarskapet. Skall kunna återkallas.
✅ Inga nya skyddsgrunder
✅ Kraftigt förstärkt återvändande.
✅ Höjda krav för att kunna på ta del av välfärden

M skriver på Aftonbladet Debatt helt enkelt att Sverige misslyckats med migrationspolitiken.

- Sverige behöver ett volymmål för asylinvandringen. Sverige bör införa ett volymmål för asylmottagandet. Det måste innebära ett betydligt lägre mottagande än idag. Sveriges asylmottagande ska inte överstiga nivåerna i våra nordiska grannländer Norge, Finland och Danmark. I fråga om asylsökande innebär det i nuläget 5 000 till 8 000 asylsökande per år. Det motsvarar mottagandet i Norge, Finland och Danmark 2018 med hänsyn tagen till folkmängd. Samma år tog Sverige emot 21 500 asylsökande. Vi talar alltså om en minskning på cirka 70 procent jämfört med dagens nivåer. Volymmålet är avsett att fungera som ett kraftfullt styrmedel som är vägledande för den svenska invandringspolitiken framåt. Om målet inte ser ut att uppnås krävs ytterligare skärpande åtgärder i syfte att nå målet och därmed hållbara nivåer.

- Tillfälliga uppehållstillstånd och ett stramt regelverk för familjeåterförening. Det räcker inte med att säga ”nordiska nivåer” – det krävs alltså en konkret helhetspolitik för att nå dit. Skyddsbehövande ska som huvudregel beviljas tillfälliga uppehållstillstånd, inte permanenta, och vi ska ha ett stramt regelverk vad gäller familjeåterförening. Det finns inget utrymme för nya skyddsgrunder. Skarpa försörjningskrav ska gälla.

- Ett kraftigt förstärkt återvändande – ett nej ska vara ett nej. I dag finns det ett stort antal människor som saknar tillstånd att vistas i Sverige. Det skapar skuggsamhällen, som inte sällan präglas av såväl social utsatt som kriminalitet. Återvändandet av de som fått nej i asylprocessen måste väsentligt effektiviseras.

- Uppvärdera det svenska medborgarskapet. Vägen till medborgarskap måste bli en viktig del av vägen in i det svenska samhället. Det handlar om förlängda tider för att kunna bli svensk medborgare och om krav på kunskaper i svenska och om hur det svenska samhället fungerar. Det måste också bli möjligt att i enlighet med folkrätten återkalla medborgarskap vid terroristbrottslighet samt då medborgarskapet har beviljats till följd av mutor eller oriktiga uppgifter.

- Kvalificering in i välfärden för alla nyanlända. De som kommer till Sverige bör i högre grad stegvis få rätt till olika bidrag och sociala förmåner, i takt med att man jobbar, betalar skatt och blir svensk medborgare. Det är både rimligt och rättvist.

Inga kommentarer: