< div id=”header ”>< / div>

måndag 15 juli 2019

Miljöpartiet i Varberg föreslår i motion: Mer resurser till Kulturskolan !


Kulturskolan i Varberg har ett stort utbud och erbjuder aktiviteter inom dans, musik, bild och form, drama m.m. för barn och ungdomar. Detta är en viktig verksamhet av flera anledningar. Varbergs kommun ska främja kreativitet och kultur och det är viktigt med aktiviteter för barn och unga likväl inom kultur som inom idrott. Men många ämnen och bland annat instrument är det långa köer till.

För att bland annat minska köerna men också för att ytterligare främja det viktiga kulturarbetet med kommunens barn och unga vill Miljöpartiet att Kulturskolan ska få mer resurser.

Miljöpartiet de Gröna i Varberg vill:

att Kulturskolan ska få mer resurser till för att bland annat korta köerna till instrument och andra kulturella ämnen.

När kommunstyrelsen behandlade motionen i kommunstyrelsen 190625 blev svaret så här se nedan. MP finns för närvarande inte representerat i Varbergs kommuns nämnder och styrelser.

Förslag till beslut på sammanträdet

Jana Nilsson (S) föreslår bifall till motionen.

Lena Språng (C) föreslår bifall till arbetsutskottets förslag.

Beslutsordning

Ordförande ställer förslagen mot varandra och konstaterar att kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag: avstyrka motionen med hänvisning till att det är en fråga för ordinarie budgetprocess.

Beskrivning av ärendet

Linnea Sandahl (MP) har inkommit med motion där hon yrkar att kulturskolan ska få mer resurser för att bland annat korta köerna till instrument och andra kulturella ämnen.

Motionären påpekar att kulturskolan erbjuder ett stort utbud av aktiviteter såsom dans, musik, bild och form och att detta är en viktig verksamhet av flera anledningar. Varbergs kommun ska främja kreativitet och det är långa köer till bland annat instrument. För att minska köerna vill motionären att kulturskolan ska få mer resurser för att korta ned köerna.

Kultur- och fritidsnämnden har hanterat motionen genom beslut 24 april 2019 § 69 med följande övervägande:

Kreativt skapande oavsett konstform är en viktig del i ungas liv och är ett bra verktyg för livslångt lärande. Kulturskolan i Varberg måste fånga upp efterfrågan från unga att kunna ha en meningsfull fritid. Med tanke på att Varbergs kommun växer och många står i kö för instrument så vore en höjning av personalbudget en god investering för framtiden. Bedömningen är dock att det inom nuvarande ram för kultur och fritidsförvaltningen inte finns utrymme för en utökning av personal inom kulturskolan.

Motionen behandlas av kommunfullmäktige i september.

Inga kommentarer: