< div id=”header ”>< / div>

fredag 26 juli 2019

Jörgen Warborn (M) och Lotta Stenkil (M) vill rädda kärnkraften !


När två M-representanter skriver en artikel i GT om kärnkraften med betoningen att BÅDA är från Varberg och båda dessutom är EU-parlamentariker resp kommunstyrelsens ordförande är det något lurt.

Båda går hårt åt regeringen men INGEN M-riksdagsledamot undertecknar artikeln dessutom finns fortfarande M som parti med i en energiöverenskommelse med både regeringen och centern.

Både Jörgen Warborn EU-parlamentariker och Lotta Stenkil kommunpolitiker på heltid är urpräglade lobbyister för kärnkraftsindustrin. Ringhals råka ligga i Varberg men M har sedan 2014 tappat 5 mandat i kommunen och lär väl tappa ännu mer i nästa val.

Visserligen gjorde M ett kanonval i EU-valet och sopade väggen med sina motståndare i Varberg och i Halland men fanns det egentligen något motstånd? Att "Därför borde Sverige inte stänga de reaktorer vi redan har, utan tvärtom bygga nya, så att vi kan exportera svensk kärnkraftsel till EU-marknaden" är det en EU-parlamentsfråga?

Så har vi då det lokala intresset? Om kärnkraft enligt M är så förbannat bra varför har då M tappat 5 mandat i Varberg sedan 2014 och finns det någon återväxt i partiet? Rimligtvis gör Lotta Stenkil sin sista mandatperiod som ledare för M i Varberg för med henne vid rodret har M bara tappat.

Det var ytterst nära att MP klarat två mandat i kommunvalet och det vete katten om de är villiga att rädda alliansen i Varberg om de inte släpper fram någon annan som kommunstyrelsens ordförande som är något mildare i tonen än Lotta Stenkil? MP åkte med buller och bång ut från kommunfullmäktige (tappade fyra mandat)inte minst då de varit för mesiga vad de själva tyckte i kärnkraftsfrågan.

Inga kommentarer: