< div id=”header ”>< / div>

tisdag 30 juli 2019

Därför överklagar jag till kammarrätten?


Jag fick ju avslag på min överklagan till förvaltningsrätten gällande om jag ska ha rätt till sjukersättning.

Hur går jag vidare?

Eftersom dörren till Försäkringskassan (iaf pausats då jag tänker överklaga) så gick jag till Arbetsförmedlingen. Detta efter att först rådgjort med en person per telefon på någon slags kundservice på AF.

De kopierade min dom på AF och jag skulle få en kallelse för ett mer detaljerat besök.

Jag meddelade på mail mina handläggare: en på socialbyrån och en på arbetsmarknadsenheten att nu kommer jag att överklaga.

Jag fick ett telefonsamtal från AF och ringde upp och nåddes av en person men det var inte den som hade ringt. Jag råddes att kontakta lokal handläggare på Arbetsförmedlingen. Det visade sig att den personen försökt få tag på mig per telefon men inte lyckats så nu skickades ett mail istället.

Jag svarade på mailet och det fanns en mailkonversation att vi 2015 kom överens om någon slags arbetsprövning via annan myndighet innan AF skulle ge mig en arbetslivsinriktad rehabilitering.

Jag förklarade på mail att allt fokus varit på sjukersättning då jag nu fått ett läkarintyg. AF ville nu ha dokumentation om funktionshinder för att hjälpa mig och de har ju aldrig sett mitt läkarintyg.

Då handläggare 2015 (arbetsmarknadsenheten) gått i pension och ingen annan handläggare varit i kontakt med AF och inte jag heller krävdes att vi planerade in möten för sondering. Eftersom båda min handläggare (soc och arbetbetsmarknadsenheten) har semester var det svårt att planera in några möten. I synnerhet som jag har fram till 19 augusti på mig att senast överklaga.

Nästa steg för mig blir att själv skriva ner en överklagan: då ingen konkret arbetsprövning gjorts sedan 2015, alla sociala insatser är uttömda samt att AF inte gjort några insatser från mars 2018 till augusti 2019 finner jag det osannolikt att några större insatser görs till 28 juni 2020 då jag kan ta ut pension.

Inga kommentarer: