< div id=”header ”>< / div>

torsdag 6 juni 2019

M och KD är populister gällande kärnkraften!


#kärnkraft #vindkraft #Ringhals

Sveriges utan tvekan mest populistiska partier inom energipolitiken är utan tvekan moderaterna och kristdemokraterna.

De är med i en energiöverenskommelse ihop med regeringen och centern. Men i deras argumentation verkar det som de gjort upp med liberalerna och sverigedemokraterna som inte ingår i energiöverenskommelsen.

Varberg har dessutom ett styrande kommunråd som bygger på samarbete inom en allians men låter som hon samarbetar med stöd av SD för sin roll.

Vilket mandat har centern givit henne att propagera för denna linje? När var kärnkraftsfrågan uppe i kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige för ett aktivt ställningstagande?

Vad som sker vid en avveckling är det bara att kontakta Kävlinge kommun som har erfarenhet från detta. Varför tar inte Varberg ansvar för mellanlager och slutförvar om de vill ha MER kärnkraft? Jo de skickar det vidare till Oskarshamn och Östhammar.

Redan på 90-talet var frågan uppe i kommunstyrelsen i Varberg huruvida SKB skulle undersöka förvar av kärnkraftsavfall. En ENHÄLLIG kommunstyrelse sa då NEJ.

Pådrivare var främst centern som idag är tysta som möss då de mutats med en kommunrådspost ihop med M.

Jag hade dessutom en motion där vi utöver kärnkraften skulle sägs nej till ett gaseldat kraftverk vid Ringhals. Den antogs av kommunfullmäktige och det blev inget med det då det handlade om naturgas fossilt alltså.

En sak är att kryssa Warborn till Bryssel för att exportera mer snus och kärnkraft. Frågan är vad som är så mycket svenskt beträffande kärnkraften då det innebär internationellt samarbete med större bolag som har kunnande och expertisen inom området.

Själv använde sig Warborn sig mest av sponsrade annonser enkla budskap oxh befann sig ytterst sällan på sin kärnkraftsort för att sälja in sina KRYSS när han kampanjade till EU-parlamentet. Men att rädda Ringhals 1 och Ringhals 2 har han inte lyckats med trots att han suttit med i rätt utskott och suttit i riksdagen.


Elledning södra Sverige


M och KD undanhåller fakta

Inga kommentarer: