< div id=”header ”>< / div>

söndag 2 juni 2019

Jörgen Warborn (M) sopade väggen med allt motstånd i Halland i EU-valet !


Så var då resultatet färdigräknat från EU-valet. Jag har mest varit intresserad hur KRYSSEN fördelades i Halland. Det gäller framförallt de hallänningar som fanns med på listan.

1) Som väntat ligger Jörgen Warborn i absolut särklass med sin placering på Moderaternas lista som nr 3. M fick hela fyra mandat och han hade kommit in på placering men han drev en ganska hård kampanj med sponsrade annonser på fb som gett resultat.

Jörgen Warborn, Varberg 7093 kryss

2)Socialdemokraten Adnan Dibrani var ett hårt namn för Socialdemokraterna i Varberg då han stod på plats 10 med möjligheten att kryssa sig in. Nu gjorde han inte det men i övrigt gjorde S i Halland ett hyfsat val. S fick fem mandat i EU-valet.

Adnan Dibrani, Varberg 3165 kryss

3) Eftersom SD gjorde ett bra val fick också Sara Lena Bielkö en skjuts trots blygsam placering på listan och fd riksdagsledamot. Hon blev väl mest känd som "brottsoffret" på slutet som den som tafsades på.

Sara Lena Bielkö, Falkenberg 1047 kryss

4)Filip Zachrisson liberalerna helt okänd för de flesta gjorde en egen kampanj understödd av Liberalerna i Varberg. Nu gjorde L ett taskigt val och placeringen på L:s lista var undanskymd men ur liberal synvinkel ett bra val. Varje röst var viktig för att klara sitt EU-mandat.

Filip Zachrisson, Varberg 235 kryss

5)Georgia Ferris superkändis i Falkenberg där hon medverkar i en koalition som består av S, MP, L och KD stödd av V gjorde väl inget kanonval precis men Kristdemokraterna gick ju fram i EU-valet och knep ytterligare mandat och det var kanske viktigare.

Georgia Ferris, Falkenberg 84 kryss

6)Besvikelse måste ändå vara att Svein Henriksen region- och kommunpolitiker inte lyckades få mer kryss med tanke på ett mycket gott valresultat för Miljöpartiet.

Svein Henriksen, Halmstad 45 kryss

----

Utmärkande för just Halland är att M:s kandidat Jörgen Warborn fullständigt sopade väggen med sin halländska kolleger. De blev liksom ingen match.

Inga kommentarer: