< div id=”header ”>< / div>

fredag 31 maj 2019

I Varberg företräds riksdagen och EU-parlamentet av två klättrarpolitiker som vill högre och ännu högre !


Vid den slutliga räkningen av personkryss lyckades INGEN kandidat att kryssa sig in i EU-parlamentet förbi de redan fastställda listorna. Det krävs 5% kryss och att ingen före på listan fått fler kryss.

Socialdemokraterna i Varberg hade en medveten krysskampanj för Adnan Dibrani. Något som helt misslyckades. Den ende hallänning som lyckades komma in i EU-parlamentet var Jörgen Warborn.

Trösten för Adnan Dibrani (S) EU-kandidat på plats 10 är att han nu blir VARBERGS ende riksdagsledamot då Warborn ersätts av en Kungsbacka-bo. Men Adnan har liksom Warborn visat sig vara av samma skrot och korn som alla andra karriärister som suttit i riksdagen och vill högre. Att vara riksdagsledamot räcker inte. De vill klättra högre upp. Ha större förmåner och bättre positioner.

Det är såna här klättrande karriärpolitiker som Adnan Dibrani och Jörgen Warborn som lägger ribban hur vi ska se på politiker. Det är i första hand en klättrande stege som går ut på att skaffa sig själva förmåner och position i andra hand företräda sina väljare.

Det finns mer ödmjuka politiker än dessa båda klättrare men de hade inte skuggan av en chans att komma in i EU-parlamentet för de fick inte tillräckligt med röster.

Målet för vissa människor är att distansera sig från sina ursprung, rötter och folket. I Warborns fall har hans plan lyckats hela vägen värre för Dibrani. Han får endast nöja sig med att sitta kvar i riksdagen. Gud vad tråkigt det måste vara för honom.

Inga kommentarer: