< div id=”header ”>< / div>

fredag 24 maj 2019

Går det att reformera EU så krävs det ett nytt fördrag - idag är EU marknadsliberalt !


Två dagar kvar till #EUvalet. Jag har redan röstat på Partiet Vändpunkt andra ska rösta säkert på något annat parti.

Senaste opinionsundersökningar presenteras och lättflyktiga analyser görs varför en del går fram en del backar.

Väldigt lite rapportering görs om Europavalet runt om i Europa i svensk media. Man hänger upp sig kring eventuella kandidaters förehavanden och hur det kan påverka valet.

Jag menar att det finns partier att rösta på för den som vill rösta. Andra menar att valet ska bojkottas. Jag tar därför med de skäl som Bengt Johansson (Kommunisterna) anger i dagens blogg VARFÖR EU-valet ska bojkottas.

"EU kan inte reformeras

"I ett möte i Europahuset efter Brexit 2016 försäkrade den dåvarande Europaministern Ann Linde att EU-motståndet skulle få en plats i EU-debatten. Det var en ren lögn för ännu har inte företrädare för EU-motståndet fått plats i den nu pågående utslätade EU-valkampanjen. När det inte längre finns något parti i riksdagen som aktivt driver frågan om utträde avstår samtliga riksdagspartier att kritisera och ens diskutera EUs grundläggande marknadsliberala institutioner. Med Sveriges 1,8 procent röststyrka i ministerrådet säger sig parlamentskandidaterna och deras partiledare att de skall göra EU ”lagom”, eller ”vassare” eller till en ”social union”, men förklarar aldrig konkret hur detta skall gå.

Dessutom framförs av partier, media, fackorganisationer och pensionärsorganisationer hur viktigt det är att gå och rösta, då EU-parlamentet sägs vara lagstiftare. Detta är inte sant. EU-parlamentet fattar inte några lagstiftningsbeslut. Det gör endast ministerrådet. Och EU-parlamentarikerna har ingen rätt att förslå lagstiftning, som svenska riksdagspolitiker. Den rätten finns endast hos EU-kommissionen, väktaren av all unionslagstiftning som drabbar oss, och som oftast anlitar och betalar lobbyistorganisationer att skriva de ursprungliga lagförslagen.

EU-parlamentet är endast en slags ”remissinstans” som i så kallade läsningar kan jävlas med kommissionen, så att den måste omforma eller dra tillbaka ett lagförslag. Men det händer sällan att det blir konflikt mellan parlamentet och kommissionen, eftersom det odemokratiska EU är en konsensusorganisation för de stora partigruppernas som i första hand företräder de europeiska och amerikanska storföretagens intressen.

Så vad riksdagspartierna nu driver är frågor som inför riksdagsvalet i september förra året absolut inte hade med EU att göra har nu helt plötsligt blivit EU-frågor (!), och samtliga riksdagspartier säger sig nu i varierande grad vara goda klimatkramare, brotts- och terroristbekämpare, asylanhängare, jämställdhetsanhängare, men inget parti vill diskutera grunderna för det marknadsliberala EU-projektet, den EU-militarisering som nu växer styrka, privatiseringspolitiken och allra minst EU solkiga historia."

Inga kommentarer: