< div id=”header ”>< / div>

torsdag 14 mars 2019

Varbergs Bostads AB:s hyresgäster får betala köpet av Åkaren 13 men renoveringen har inte påbörjats !


Varbergs Bostad höjer nu hyrorna från 1 april.

Är det för att bekosta köpet av #Åkaren som gjordes för 1,5-2 år sedan för 20 miljoner som skulle renoveras och rustas upp?

"På bostadsbolaget är man positiv till att ta över Åkaren.
– Skulle den här affären gå igenom är vår avsikt att renovera och rusta upp fastigheten i grunden. Där finns också en ganska stor öppen yta som skulle gå att förtäta. Men steg ett är att rusta upp Åkaren i grunden, säger Ulf Hofstedt som är vd för Varbergs Bostad AB.
– Vi har centrala lägenheter men en majoritet av våra lägenheter ligger utan för centrum och centralorten. Det är bara positivt för oss om vi kan utöka antalet hyresrätter i centrala Varberg."

25 människors hyresintäkter får de inte in heller då dessa successivt kastades ut från Åkaren utan att då veta vart de skulle ta vägen.

Men att ha en tom fastighet i centrum i Varberg där det inte händer något samtidigt som hycklande politiker står i kommunfullmäktige och pratar om behovet av bostäder är lite väl magstarkt.

Om det funnits ett behov av bostäder så hade Åkaren 13 varit renoverat och färdigt nu. Nu hamnar notan hos hyresgästerna i VBAB:s övriga bestånd. Grattis !

Inga kommentarer: