< div id=”header ”>< / div>

onsdag 13 mars 2019

Kommunfullmäktige 12 mars i Varberg dominerades av SD-motioner och kv Snidaren !


Jag testade att gå på Varbergs kommunfullmäktige den 12/3 2019 och funderade på hur länge jag orkade att stanna kvar. Ju längre klockan gick ju tommare blev det på läktaren.

SD:s andranamn träder av

Några avsägelser och förändringar skulle beslutas. Noterade att SD:s andranamn Anna Vilfalk på varbergslistan nu träder av samtliga sina uppdrag. Ja är man inte ens är närvarande i den nämnd som avträtt i kultur- och fritidsnämnden så undrade jag är det någon idé att då sätta sig i kommunfullmäktige och i en helt ny nämnd?

Snidaren

"Gör ej grus av stadens hus" uppmanade liberalen Michael Bonde #kommunfullmäktige i #Varberg.

Det aktuella ärendet gällde en detaljplan för #kvSnidaren som dels hotas av rivning längs med Sveagatan samt ersättas av högre bebyggelse upp till sex våningar.
Ärendet återkom med vändande post utan någon som helst förändring sedan det återremitterats vid ett tidigare kommunfullmäktige.
Maktens arrogans i form av S, C och M har visat vem som bestämmer i Varberg. De vann voteringen överlägset.

SD:s motioner sju motioner som blev åtta

Kvällen avslutades med motioner från SD och det hela blev nästan lite komiskt när SD-företrädare fick springa upp och ner i talarstolen för att försvara sina motioner om lite av varje. Några blev positivt besvarade men andra förkastades helt.

Särskilt intressant blev det när en ny SD Fredrik Gustafsson skulle försvara sin motion om insynsskydd vid herrarnas nakenbad med bilder. Något som säkert uppfattades av de flesta som lite svårbegripligt. Om man inte vill visa sig naken varför vill man bada där överhuvudtaget?

Lite svårbegriplig är också Erik Hellsborn:s motion om hundrastgårdar i seviceorterna men det är en annan historia.

Min synpunkt är att SD genom motionsvägen vill visa sig aktiva då det är enda vägen att markera sig. Frågan är om det är bland mindre hundägare och nakenbadare de söker sina väljare?

Att förbjuda böneutrop blev kanske den hetaste frågan lagd av en tidigare SD-ledamot Andreas Feymark som var nominerad som etta på SD:s lista men hoppade av innan listan fastställdes. Nu gick en ny SD-ledamot Ingrid Jordebo upp och markerade att hon inte stod bakom motionen och då blev det lite fiasko,

Av någon konstig anledning orkade jag sitta kvar på läktaren under drygt 3 timmar och lite mer men konstaterade att dagens kommunfullmäktigemöte inte var någon hit.

Inga kommentarer: