< div id=”header ”>< / div>

lördag 23 mars 2019

Per Bolund (MP) måste visa RESULTAT om han ska lyfta MP som språkrör !


Valet av språkrör i Miljöpartiet Per Bolund blir ytterligare en anledning till att Partiet Vändpunkt bildats.

Nej jag tycker inte det är fel av MP att välja Per Bolund gedigen stockholmare och finasmarknads- och bostadsminister. Han är klart meriterad och syns ofta i tv med slips och kostym.

Motpolen hade varit Carl Schlyter (PV) som har en helt annan framting. OM MP:s mål är att fånga upp gröna liberaler så kan det gå vägen. L är inne i en egen kris och några av dem kan säkert välja MP nu när vänsterfalangen och fundisar är utrensade ur det partiet.

Liberalerna kommer med all säkerhet att göra som KD. Välja en partiledare som inte är förnippad med januariöverenskommelsen och kan stå helt fri.

Miljöpartiet sitter fortfarande i regeringen och Per Bolund har en strategisk position som minister. Problemet är att allt som ska joxas igenom GRÖN SKATTEVÄXLING ska göras ihop med S, C och L. Det kan bli mycket kompromissande.

MP:s vapen mot Partiet Vändpunkt (och även V)är att MP genomför politik inte bara pratar politik. Det är en sak att klimatstrejka en annan att ta de beslut som krävs. Det är när frågor som går emot den gröna linjen som andra partier kan hacka på MP.

Frågan är hur länge MP kan ha monopol på att vara bäst i klimat & miljöfrågan om det behövs radikalare förslag och att klimatpolitiska rådet vill ha klimatprövning för större investeringar typ höghastighetståg och Arlandas expansion.

Klimatfrågan är ingen urpräglad nationell fråga där Sverige ligger i topp men vi importerar väl från andra länder som inte gör det. Ökade pålagor för svenskar utöver de åtaganden vi redan åtagit oss kan slå tillbaka. Vad är det värt att ligga etta i fossilfrihet om det innebär ökade pålagor för dem som har det sämst, eller regionpolitiskt slår fel?

Miljöpartiet är ett enfrågeparti som lever högt på att klimatfrågan engagerar och att miljöfrågorna står högt. Ett test blir EU-valet som kommer om det står lika högt bland väljarna att det är dessa frågor som står högst på agendan.

Vad gäller Partiet Vändpunkt måste de komma komma bort från att de är utbrytare ur MP eller att deras program är snarlikt Vänsterpartiet. De får en lite bättre position nu när Per Bolund väljs som språkrör men det är inte på grön-alternativa halvan det kommer att göras framgångar i EU-valet utan i den konservativa delen där SD-KD-M kämpar om samma väljare.

Inga kommentarer: