< div id=”header ”>< / div>

söndag 24 mars 2019

Dags att få ett slut på bilbränderna på Håsten i Varberg !


Ännu en bilbrand på Håsten konstaterar kommunrådet Ann-Chalotte Stenkil (M) i Varberg.

"UR SVT Halland

"Kameraövervakning

Redan för drygt en månad sedan höll kommunledningen ett möte för att diskutera hur skadegörelsen ska motverkas. Kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) menar att kommunen vidtagit åtgärder, men i natt brann återigen bilar i området.

– Det är verkligen inte bra att det här förekommer, och händelserna är under lupp. Vi är alla överens om att detta måste stävjas, säger hon.

Vad är det för sorts åtgärder ni vidtar?

– Polisen arbetar för att få in information och få fatt i personerna. Vi vill ha upp kameraövervakning, men det går tyvärr inte så fort. Jag tycker det är viktigt att det sker omgående."

För några år sedan hade SD en motion om kameraövervakning. Den gällde CENTRUM

"Motion till Varbergs kommunfullmäktige angående kameraövervakning av centrum

Övervakningskameror är ett ovärderligt verktyg i brottsutredningar. En kamera ljuger inte, och en övervakningsfilm kan vara det enda beviset när vittnen saknas. I Varberg har vi ett område i centrum kring de lokaler som serverar alkohol, där bråk ofta uppstår, inte minst på sena fredag- och lördagskvällar. Att sätta upp övervakningskameror i området skulle avsevärt kunna förbättra polisens möjligheter identifiera gärningsmän, bevisa begångna brott, och ge fler brottsoffer en möjlighet till upprättelse.

Med detta föreslår jag Varbergs kommunfullmäktige att besluta:

– att hos länsstyrelsen ansöka om tillstånd om att få kameraövervaka de delar av Varbergs centrum där flest anmälningar inkommit under senast mätbara period.

Erik Hellsborn (SD
) (motionskrivare)"

Motionen vill jag minnas blev avslagen för Varberg är en trygg stad menade majoriteten. Sedan dess har det hänt lite av varje i olika delar i Varberg. Det kanske inte är aktuellt med kameraövervakning överallt men specifika platser är det direkt nödvändigt.

Ett sätt är att politikerna närmar sig verkligheten och inte enbart går efter statistik. Det finns saker som händer i det dolda, som aldrig anmäls och som negligeras om det blir en anmälan. Uppenbart är bilbränder något dramatiskt som griper tag och stor skadegörelse.

Men helt klart är att kameraövervakning behövs på parkeringar på Håsten.

Inga kommentarer: